Ako vyrábame whisky
North Fort Whisky patrí medzi austrálske sladové whisky, ktoré budú uvedené na trh práve tento rok.
Po destilácií v 1000 a 1500 litrových medených kotloch, kde sa vyrobila naša ražná pálenka North Fort White Dog, putoval zbytok nenafľaškovaného alkoholu do dubových sudov z Francúzska a Ameriky. Práve pri procese zrenia v sudoch sa stáva čistá ražná pálenka pod vplyvom dreva farebná a aromatická. Konkrétne na dosiahnutie jedinečnej chuti, ktorá bude vystihovať ducha Manly Spirits sa podieľajú americké sudy, v ktorých bol burbon, francúzske sudy pre víno a austrálske sudy pre víno Shiraz a Pinot Noir.
Keďže sme sa chceli s Vami podeliť o čistú a ostrú chuť pálenky, stihli sme časť nafľaškovať ako North Fort White Dog - ražnú, sladovú pálenku, ktorú si obľúbia nielen ochutnávači, ale i znalci v oblasti ražnej.
Naša whisky dozrieva v sudoch minimálne dva roky. V baroch môže vyskúšať rôzne verzie, ktoré už upravujú samotní barmaní - od sladkej čerešňovej až po korenisté. Dajte nám vedieť, ktoré sa Vám páčia najviac!